Snelheidsmeting Oranje-Nassaulaan in Koningskwartier

Ons bereikte via meerdere kanalen het signaal dat op de Oranje-Nassaulaan in het Koningskwartier in Zevenhuizen hard gereden wordt. Erg hard. Té hard. Terwijl de straat in een 30 km-zone ligt.

De gemeente heeft daar onlangs een snelheids-informatie-display (SID) geplaatst waarmee bestuurders over hun snelheid geïnformeerd worden. Naast deze informatie registreert het apparaat de snelheid en rijrichting van alle passanten en maakt onderscheid in het type voertuig.

Wij hebben met onze lasergun woensdagavond 27 september de snelheid van de passanten gemeten. Dit hebben we opzettelijk in opvallende outfit gedaan, met de bedoeling een signaal af te geven dat snelheid een issue is in deze wijk. Onze bevindingen waren uiteraard geenszins alarmerend.

Buurtbewoners lieten merken onze actie op prijs te stellen. Ook gaven ze aan dat op diverse andere momenten bijzonder hard wordt gereden.

Binnenkort zullen we minder opvallend deze controle herhalen.

Vervolgens zullen we onze bevindingen en de registraties van de SID samenvoegen en kijken of een advies aan de politie moet worden gegeven om hier te gaan handhaven. Let wel: de politie kan ook op eigen initiatief besluiten hier te gaan laseren!