VVN Zuidplas bestaat 10 jaar!

Tien jaar lang zetten we ons al in voor de verkeersveiligheid in de regio. We zijn begonnen als afdeling Nieuwerkerk aan den IJssel. Toen de diverse gemeentes gingen fuseren tot één gemeente Zuidplas, is ook de afdeling Zuidplas van VVN ontstaan.

Om als VVN Zuidplas meer bekendheid te krijgen in de regio, stonden we op zaterdag 21 oktober met een kraam in de Reigerhof in Nieuwerkerk. Het eerste uur was het nog erg rustig bij de kraam. Daarna kwamen er regelmatig inwoners langs om met de aanwezige bestuursleden te praten. Soms om advies te vragen, maar ook om knelpunten en ergernissen in de gemeente te melden. Men ergert zich bijvoorbeeld vaak aan fietsers die tegen de richting in rijden en geen verlichting voeren. Ook het fietsen met een mobiel in de hand vindt men storend en gevaarlijk.

Verder werd de situatie bij de tunnel onder het spoor bij de Middelweg genoemd, de Parallelweg Zuid bij de McDonalds en de Oostringdijk in Moordrecht (overlast brommers en wielrenners). Van deze situaties zijn inmiddels schetsen gemaakt en zullen in de volgende bestuursvergadering worden besproken.

We kregen van diverse bezoekers complimenten over ons werk. Zij gaven aan het werk van VVN erg belangrijk te vinden, zoals de alcohol- en fietsverlichtingscontroles. Er heeft zich zelfs een nieuwe vrijwilliger aangemeld, die ons wil gaan ondersteunen bij onze activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan het helpen bij fietsverlichtingscontroles, parkeercontroles en het verkeersexamen.

Kortom: het was een geslaagde dag!