Weinig te controleren bij parkeercontroles bij Nieuwerkerkse scholen

In het kader van ‘De scholen zijn weer begonnen’ heeft VVN Zuidplas, samen met de gemeente, bikers en politie een parkeercontrole gehouden op 2 schoollocaties. Er zijn nauwelijks autobestuurders aangesproken, omdat bijzonder veel ouders deze week meedoen met de schoolbrengweek en hun kinderen met de fiets of lopend naar school brengen.

De week van 16 t/m 21 september vinden er in het land veel acties plaats m.b.t. het begin van het nieuwe schoolseizoen. En uiteraard is alles gericht op verkeersveiligheid.

Bij de Prins Willem Alexanderschool aan het Goudmos en bij de Gideonschool aan het Kroonkruid waren 2 controle-acties. Namens beide scholen waren 3 kinderen, die hielpen bij het aanspreken van automobilisten. Ook kinderburgemeester Vienne Zwarteveld en wethouder Jan Willem Schuurman vinden veilig verkeer heel belangrijk en hebben vanochtend geholpen met de actie.

Aan alle scholieren werd een vers gebakken croissantje uitgedeeld, en aan de ouders een flyer met enkele belangrijke verkeersregels die vooral in een schoolomgeving belangrijk zijn.

Bij veilig geparkeerde auto’s – ook die van de omwonenden – werd een groen kaartje met een duim onder de ruitenwisser gestoken, de kaartjes met het waarschuwende vingertje hebben we nauwelijks uitgedeeld.

VVN Zuidplas zal de komende periode vaker – al dan niet aangekondigde – parkeercontroles rondom scholen houden. Deze controles worden gedaan in samenwerking met de politie en met handhavers van de gemeente. Ze hebben een waarschuwend karakter, maar als een bestuurder het echt te bont maakt zullen er wel degelijk bekeuringen worden uitgeschreven.

Zie hieronder enkele foto’s van de actie, gemaakt door Politie Waddinxveen-Zuidplas en gemeente Zuidplas (ook de foto bovenaan dit artikel komt van gemeente Zuidplas).