Opfriscursus voorziet in behoefte

De opfriscursus verkeerstheorie, die VVN Zuidplas weer organiseert, voorziet in een behoefte, zo bleek de afgelopen weken. De inschrijvingen stroomden binnen en de 4 cursusavonden zaten al snel vol.

“Op elke cursusavond is plaats voor 25 cursisten”, vertelt organisator Jos van Dijk. “In elk dorp houden we zo’n cursus, en alle 4 avonden zijn volgeboekt. We hebben zelfs een wachtlijst van 15 ge├»nteresseerden.”

De onderwerpen in de cursus zijn divers en er is ruimte voor de cursisten om vragen te stellen, hetgeen volop gebeurde. Vooral over belijning en het gebruik van rotondes was niet alles duidelijk bij de aanwezigen. Ook was het gebruik van voetgangersoversteekplaatsen (zebra’s) door fietsers een terugkerende vraag.

In het technische gedeelte van de avond, verzorgd door Jacco de Jong, was vooral aandacht voor de verschillende sensoren die steeds vaker in auto’s worden toegepast. Een ander onderwerp was het gebruik van de vluchtstrook als je pech krijgt, zoals uitleg over de veiligste plek om te wachten op de hulpdiensten.