Verlichtingscontroles afgelopen

Met de controle van donderdag 19 januari 2023 is een einde gekomen aan het seizoen waarin wij fietsverlichting controleren. We hebben dit seizoen 17 controles gehouden: bij scholen, sportclubs en op locaties met veel passerende fietsers.

De resultaten waren wisselend: op de ene locatie stonden we anderhalf uur en hebben we slechts enkele mensen gesproken die onjuiste verlichting hadden, op een andere locatie hadden we binnen een half uur al 30 lampjes uitgereikt.

We spraken iedere fietser aan die onjuiste of niet werkende verlichting voerde. Meestal wilden we weten waarom het licht het niet deed. In bijna alle gevallen was het lampje precies de dag ervoor gestopt met functioneren. En er waren ook fietsers die gewoon vergeten waren hun licht aan te zetten.

De fietsers met niet werkende verlichting mochten eigenlijk niet verder fietsen: op een fiets zonder licht mag je in het donker niet rijden. Maar om ervoor te zorgen dat ze hun weg toch fietsend konden vervolgen hebben wij lampjes uitgereikt (beschikbaar gesteld door gemeente Zuidplas en gemeente Waddinxveen).

Mochten we vergeten zijn om het te vertellen: deze lampjes doen het héél lang op het batterijtje dat erin zit, en als de batterij leeg is kun je er een nieuwe in doen. Het lampje kun je dus blijven gebruiken!

Lijkt het je leuk om ook eens een actie van VVN Zuidplas mee te doen? De activiteiten duren meestal maar een uurtje en zijn altijd erg leuk om mee te maken. Denk aan deze fietsverlichtingscontrole (in oktober weer), maar ook aan lasergun-controles (snelheid), parkeercontroles bij scholen en andere acties waar we aan meedoen, zoals de praktische verkeersexamens. Kom eens kijken, stuur een mailtje naar info@vvn-zuidplas.nl zodat we je kunnen laten weten wat en wanneer onze komende activiteiten zijn!

Lampjes met logo’s