De scholen zijn weer begonnen: parkeercontrole bij brede school Moerkapelle

Op vrijdag 18 september heeft bij de brede school in Moerkapelle een parkeercontrole plaatsgevonden. BOA’s, politie, medewerkers van de afdeling Verkeer van de gemeente en VVN Zuidplas hielden voornamelijk toezicht op het parkeergedrag van de brengende ouders. Maar ook werden ouders er op aangesproken als kinderen niet veilig in de auto zaten.

Vooral op de Koningsspil was het druk en maakte het verkeer een onrustige indruk. En dat, terwijl in het kader van ‘De scholen zijn weer begonnen’ de ouders juist gevraagd was om de kinderen te voet of per fiets naar school te brengen. De politie heeft diverse situaties gezien die volgens hen aandacht verdienen. Omwonenden en ouders moeten dan ook rekening houden met een herhaling van de actie van vanmorgen, maar dan met minder milde sancties.

Enkele ouders, die hun auto onnodig lang op de kiss-and-ridestrook lieten staan werden hierop aangesproken. Voor de bestuurders, die zich goed aan de regels hielden had VVN een kaartje beschikbaar met een vriendelijke tekst.

VVN Zuidplas heeft het voornemen de parkeercontroles vaker en in verschillende vormen bij alle scholen in Zuidplas te gaan houden.