Montessorischool Nieuwerkerk wint opnieuw de wisselbeker ‘Verkeersexamen’

Voor de 2e maal bezochten wethouder Jan Willem Schuurman, politie, handhavers en vrijwilligers van VVN Zuidplas de Montessorischool in Nieuwerkerk. Aanleiding was het uitreiken van de wisselbeker, die VVN in het leven heeft geroepen om de groep met de minste fouten tijdens het verkeersexamen te eren.

De inmiddels 8e-groepers, die niets vermoedden, werden door de directeur van de school verzocht naar het schoolplein te gaan, waar de delegatie de kinderen opwachtte. Groep 8 van de Montessorischool heeft afgelopen seizoen namelijk het praktisch verkeersexamen volledig foutloos afgelegd. Hiervoor ontving de klas de wisselbeker, die ze tot het eind van dit schooljaar in de klas mogen zetten. Ook kreeg de groep het spel ‘Rush Hour’. Dit spel wordt door de gemeente als schouderklopje aan alle deelnemende scholen uitgereikt.

Bij de overhandiging van de wisselbeker vroeg wethouder Jan Willem Schuurman of de scholieren konden raden hoeveel fouten ze met de hele groep bij het examen hadden gemaakt. Het enige juiste antwoord was dus 0, waarmee hij de groep complimenteerde. De Montessorischool veroverde de wisselbeker al eens in 2018.

Foto: Jacolien Rog