Grote verbeteringen bij praktische verkeersexamens in Zuidplas

De resultaten van de praktische verkeersexamens in de gemeente Zuidplas waren aanzienlijk beter dan voorgaande jaren. Slechts 1 kandidaat zakte voor het examen en meerdere groepen legden het examen volledig foutloos af.

Aan het examen werd deelgenomen door 510 kinderen uit voornamelijk groep 7, van sommige scholen ook uit groep 8. Van deze kinderen reden maar liefst 331 kinderen de routes volledig foutloos.

De meest gemaakte fouten zijn, net als elk jaar, het niet omkijken bij het links afslaan (128 x) en het niet aangeven van de richting (93 x).

Bij alle examens hebben we kunnen rekenen op de inzet van diverse enthousiaste VVN-vrijwilligers, maar ook van maar liefst 44 bevlogen ouders namens de scholen. Ook hebben agenten van politie, team Waddinxveen-Zuidplas, en handhavers van de gemeente bij diverse examens ondersteuning gegeven. De gemeente heeft, net als alle voorgaande edities, de examens gefaciliteerd en er onder meer voor gezorgd dat er op de route blauwe pijlen zijn aangebracht.

Meerdere groepen hebben het examen volledig foutloos afgelegd, waar we ontzettend blij mee zijn. Wethouder Jan-Willem Schuurman zal binnenkort de wisselbeker uitreiken op de school die uiteindelijk de beste prestatie heeft geleverd.

Wij willen graag alle geslaagde kandidaten feliciteren met hun diploma en alle mensen bedanken, die zich hebben ingezet de examens in Zuidplas succesvol en veilig te laten verlopen.