Opfriscursus slaat goed aan

Afgelopen woensdag, 7 november 2018 is in Moordrecht de eerste van vier opfriscursussen verkeersregels in de gemeente Zuidplas gehouden. Dat was een succes. Er waren 24 personen aanwezig en we konden gebruik maken van de grote zaal van het zalencentrum Zespunt.

De avond werd verzorgd door de leden van het bestuur van de plaatselijke afdeling van Veilig Verkeer Nederland, VVN Zuidplas. Het onderdeel over gewijzigde verkeersregels is toegelicht door Jos van Dijk. Na de pauze kwam het technische gedeelte aan de orde, dat verzorgd werd door vrijwilliger Jacco de Jong.

Er was een goede sfeer en er zijn vele vragen gesteld die allemaal konden worden beantwoord. Op een vraag hoe het zit met rotondes in het buitenland kon niet direct antwoord te worden gegeven. Navraag bij de ANWB leert, dat in nagenoeg geheel Europa hetzelfde geldt als in Nederland. Staan er de bekende blauwe borden die een rotonde aan duiden én de voorrangsborden, dan heeft het verkeer op de rotonde voorrang. Ontbreekt één of beide borden, dan geldt gewoon dat verkeer van rechts voorrang moet worden verleend.

Het was duidelijk dat allen een goede avond hebben gehad waarin iedereen iets had geleerd.

Inmiddels zijn de data waarop de opfriscursussen in de andere kernen van de gemeente Zuidplas worden gehouden bekend:

  • woensdag 6 maart 2019 in Zevenhuizen,
  • op donderdag 4 april 2019 in Moerkapelle en
  • op donderdag 9 mei 2019 in Nieuwerkerk aan den IJssel.

De locaties en tijden worden later bekend gemaakt. Heeft u interesse, houdt onze website, ons Twitteraccount, onze Facebook-pagina en de lokale media in de gaten. De termijn voor het aanmelden sluit een week voor de datum van bijeenkomst.